Despre mine

Eu sunt Alina

Încercând să îmi găsesc inspirația… Psiholog, psihoterapeut integrativ în formare, consilier pentru dezvoltare personală… Ștergem, ștergem! Om, copil, femeie, iubită, soție, mamă… Ștergem, ștergem! Vulnerabilitate, pasiune, iubire, emoție, frică, credință, dorință, căutare continuă, gând… Ștergem, ștergem! Așa a început pentru mine călătoria…

Cu cea mai potrivită întrebare.

Cine sunt eu?

De aceea ma gandesc ca cel mai potrivit ar fi sa va vorbesc despre cine sunt eu, departe de rolurile pe care ni le insusim singuri sau ce pe ni le atribuie societatea.

Sunt o luptatoare. Ma defineste foarte bine acest cuvant. Am fost un copil sensibil, o parte din mine inca este asa, care a avut nevoie de multa atentie si iubire, insa care a avut ghinionul sa nu primeasca ceea ce isi dorea. Parintii desi foarte preocupati si implicati, nu au gasit o modalitate buna de a imi indeplini nevoie emotionale dupa care tanjeam, mediul educational l-am resimtit ca fiind unul foarte agresiv cu precadere emotional, fizic mai putin.

Vazand si interactionand cu lumea prin lentilele unui copil sensibil, emotiv, totul parea mai greu si mai impotriva mea. Nu aveam capacitatea de a intelege ca tot ceea ce faceau ceilalti nu era ceva adresat in special mie, ca nu era despre mine, ci era despre ei.

Astfel, pentru a putea supravietui confuziei si nedreptatii pe care am resimtit-o zeci de ani in viata mea, am dezvoltat comportamente dezadaptative/ distructive.

Timp de 16 ani m-am luptat cu tricotilomania. Pentru ca aveam un discurs intern foarte puternic, foarte critic, foarte innebunitor si pentru a nu il auzi am inceput sa ma joc cu parul, sa il invart pe deget, sa il invart.. cu cat dialogul interior devenea mai critic si mai dur cu atat nu imi ajungea numai invartitul.. asa ca in scurt timp am ajuns sa il smulg.. durerea conferita de fiecare fir de par smuls din cap imi alina ganduri, iar eu puteam sa ma linistesc. In timp nici asta nu a mai fost de ajuns, asa ca am inceput sa o fac mai des, mai mult, pana cand am ajuns sa am lipsuri in cap de cativa cm.

Pe toata durata scolii am suferit din aceasta cauza, eram prinsa intr-un cerc vicios. Comportamentul meu distructiv era mentinut de starile de nemultumire, de rusine, de vina, de neputinta, iar aceste stari se formau in urma comportamentului.

In ultimul an de liceu am inceput terapia.

(pentu ca acum sunt o sustinatoare inflacarata a terapiei, in orice situatie, de nevoie, de preventie, consider ca ar fi fost de mine sa scriu : am inceput terapia iar in scurt timp problema mea a luat sfarsit)

Nu am stiut cum sa caut bine, dupa ce sa ma uit, nu aveam nicio legatura cu lumea psihologiei, asa ca am ales nepotrivit si pentru urmatorii 4 ani terapia mea nu a dat rezultate.

Pentru ca am ales o facultate nepotrivita mie, Finante si Banci in cadrul ASE, anii de studiu au fost mai mult o corvoada. Nimic nu mi se parea ca se leaga, profesorii semanau atat de bine cu cei din sistemul preuniversitar, lipsiti de inteligenta emotionala, totul continua sa fie impotriva mea, chiar daca plecasem din orasul natal, chiar daca schimbasem mediul, cumva reusisem sa pastrez/ recreez acelasi mediu in care crescusem.

Pentru ca facultatea nu este obligatorie, pentru ca traiam singura departe de parinti, pentru ca nu este la fel de strict ca sistemul preuniversitar, pentru ca nu imi placea, ultimul an universitar a fost un dezastru.

Un dezastru care m-a salvat de fapt, care m-a obligat sa imi reorganizez totul, a fost un imbold, un moment de cumpana care m-a ajutat sa cresc exponential.

Atunci am inceput cu adevarat terapia si am inceput cu adevarat sa lucrez la mine.

In mai putin de un an am scapat de tricotilomanie, dupa 16 ani. Nu a fost treptat, a fost dintr-odata, dintr-data nu am mai simtit aceasta nevoie.. si se fac aproape 4 ani de atunci.

O data cu gasirea unui psihoterapeut potrivit nevoii mele am inceput si facultatea de psihologie.

In felul acesta am iesit din scenariul meu de viata, am facut propriile mele alegeri, atat pentru terapeut cat si cu facultatea, iar asta mi-a dat putere.

Mi-am luat putere cu aceste alegeri si cu terapia continua sa ies din rolul de victima, victima a circumstantelor din familie, dadeam vina pe ei pentru tot ce nu am facut eu, fara a realiza ca de fapt ei au facut tot ce le-a stat lor in putere ca eu sa fiu mai bine, am facut tot ce au stiut. Victima a sistemului, a sistemului de invatamant, a invatatorilor, a profesorilor, a dirigintilor, a tuturor celor care lucreaza cu copii si carora li se permite acest privilej desi nu au astfel de abilitati.

Realizez acum ca rolul de victima este unul in care am ales sa fiu, in care am ales sa stau pentru ca este mai simplu. Intotdeauna va fi mai simplu sa ne plangem decat sa actionam, decat sa schimbam ceva.

Pentru mine a fost mai simplu victima. Iesirea din acest rol mi-a dat foarte multa putere. Puterea de a crea. Puterea de a construi, puterea de a aduce imbunatatiri acolo unde este nevoie, putea de a ajuta si de a incerca sa faci pentru celalalt ce tu nu ai avut.

Iar puterea si actiunea in acest sens sunt reparatorii pentru fiinta noastra.

Consider ca terapia m-a salvat atunci si continua sa ma salveze.

Cred cu tarie ca acum ma salveaza prin voi, prin fiecare lucru pe care il aduceti in relatia noastra, pentru fiecare poveste frumoasa de viata pe care mi-o impartasiti

Vreau sa aduc, la randul meu, aceasta cunoastere in cabinet, vreau sa fie salvatoare pentru orice considera.

Experience

Lead Graphic Designer

Bimax Inc.
Sept. 2017 – Current

Graphic Designer

Elegant Themes
Jun. 2016 – Feb. 2017

Sr. Graphic Designer

Casual Romax Inc.
Jan. 2017 – Feb. 2017

Education

Master of graphic design

University Art & Graphic
Sept. 2008 – Feb. 2010

Diploma in Graphic Design

University Art & Graphic
Sept. 2008 – Feb. 2010

Awards & Recognition

Avesome Illustration 2018

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi vitae sagittis purus, ut ornare odio. Sed sed turpis a felis fringilla condimentum

Best Graphic Designer in September 2016

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi vitae sagittis purus, ut ornare odio. Sed sed turpis a felis fringilla condimentum

Years experience

Complete projects

Happy clients

Cups of coffee

Portfolio

Recent Work

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas porta urna eget massa auctor, vitae maximus nulla tempus. Duis tincidunt.

Conference Illustration

Logo & Branding

Pregnancy Care Illustrations

Logo & Branding

Pregnancy Care Illustrations

Logo & Branding

Pregnancy Care Illustrations

Logo & Branding
Get In Touch

Let’s Work Together!

Email

hello@diviillo.com

Phone

(453) 875 – 3415

Address

1234 Divi St
San Francisco, CA 93292